Vetemjöl- och sockerkaka …

Läser senaste numret av Coops mattidning ”Mersmak” och förvånas över att man år 2014 fortfarande vidareförmedlar kakrecept som innehållet vetemjöl, socker, sirap, glass och sylt. Denna version enligt receptmakerskan ”så god att man blir snäll”. Har vi inte vidareförmedlat sådana hälsokatastrofer till recept i typ 50-60 år nu? Och var finns nyhetsvärdet i att socker, sylt och vetemjöl blir en god kaka? Den stora massan vill tydligen fortsätta att sockerknarka på ett varierat sätt och vill tydligen inte ta till sig statistik om skenande diabetes, demens, fetma, cancer, högt blodtryck och hjärt- och kärlsjukdomar. Men visst, på något sätt blir sockerknarkandet mer legitimt när man ju blott följer ett recept i senaste Coop-tidningen. #stenålder #förnekelse

IMG_8840.JPG

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+ photo

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s