Curryfiskpinnar

Detta är något jag velat göra länge men aldrig riktigt haft en bra strategi för att lyckas. Fiskpinnar är ju en klassiker men i färdigfrysta fiskpinnar är det ju mest ströbröd (aka vitt mjöl) och minst av allt  fisk (och utöver det en massa onödiga tillsatser) så dom har jag inte köpt på säkert 10 år nu.

Så här blev dagens freestaljrecept: 1 paket tinade hokifiléer, 1 ägg, salt och peppar kördes i matmixern till ett mos. Paneringen bestod av mandelmjöl, paprikapulver, curry, gurkmeja, salt och peppar. Forma moset till fiskpinnar efter bästa förmåga, doppa i vispat ägg och paneringen. Jag gräddade sedan fiskpinnarna i ugn och vände dom efter halva tiden för att få dom jämngräddade. Bästa receptet hittills. Det är möjligt att dom blir mer krispiga om dom steks.

Jag har tidigare försökt göra fiskpinnar med laxfilé utan att lyckas. Moset blev snarare en alldeles för vattnig smet (slutresultatet fick bli en fiskkaka istället!), vilket kanske förklaras av att dom där frysta laxfiléerna har fått extra vatten insprängt i sig såsom media avslöjade för några månader sedan (vilket i sig är helt logiskt – tänk att sälja vatten till samma pris som laxfilé!).

20120915-135801.jpg

Annonser

2 thoughts on “Curryfiskpinnar

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s