Bisfenolförpackning?

Det här en förpackning med Fontanas ekologiska fetaost. Plast nummer 7 (som man ser i triangeln) räknas som den farligaste plasten och jag har aldrig tidigare sett en matförpackning gjord på denna plast. Denna plast sägs vara gjord av bisfenol. När bisfenol nämns i andra matsammanhang har det alltså endast varit en tunn hinna av bisfenol på t.ex. insidan av konservburkar. Samtidigt står det PP under vilket i plastsammanhang står för polypropylen … vilket plast nummer 5 är gjort av. Förvirrande!

20120812-125703.jpg

Annonser

2 thoughts on “Bisfenolförpackning?

  1. Jag hittade en 7:a både under vår ekologiska senap och under den ekologiska hårdosten… Suck! Man trodde ju att man gjorde något bra när man köpte eko men tydligen räcker inte det… 😦

    • Louise, plastkod 7 är mer som en övrigtgrupp där en hel uppsjö med plaster ryms. Där ryms de plaster som är uppbyggda av bisfenol liksom ofarliga plaster som t.ex. polyeten. Under siffran 7 ska det stå en bokstavskod som anger vilken plast den är gjord av. PE, alltså förkortningen för polyeten, är (såvitt man vet idag åtminstone!) ofarligt och innehåller inga kända miljögifter.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s