Svensk fänkål – naturligt ekologisk!

Lärdomar ur senaste numret av ICA:s fantastiska gratistidning ”Månadens skörd”: Så gott som all kommersiell fänkål i Sverige kommer från Dan Ragnarsson gård i Båstad. Inga skadedjur gillar fänkålens speciella smak så den behöver aldrig besprutas! Ogräset runt fänkålen handplockas och varje fänkål skördas för hand. Något som vi i Sverige inte tar hand om är den dillliknande fänkålsblasten som slängs. I Italien används dock fänkålsdill som en delikatess! På Pers gård i Båstad odlas även ruccola, spenat och mangold (och säkert en drös andra underbara grönsaker). Trevlig och lärorik artikel, ICA! Sådana här äkta reklam vill jag se mer av.

20120709-010406.jpg

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+ photo

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s