Vetegräs

Vetegräs låter som ett stärkelserikt spannmål, men det är det inte. Det är en grässort. På jorden sägs det finnas över 4700 olika grässorter och vetegräset är en av dom. Jag har läst om vetegräs i många sammanhang och det verkar vara bland det mest näringsrika man kan äta. Det innehåller massor av klorofyll. De flesta av oss tänker på väl på klorofyll som växternas solfångande antenner men tydligen är det nyttigt för människan att äta. Det sägs vara bra för vårt blod, ha en positivt effekt på blodtrycket och stärka immunförsvaret. Det sägs även hämma bakterietillväxter och skydda mot cancer. Dessutom innehåller vetegräset en hög andel protein och samtliga 8 essentiella aminosyror (samt 13 icke-essentiella). Tydligen innehåller det även kalcium, jod, selenium, järn och zink samt vitamin A, B, C, E och K och hundratals nyttiga enzymer.

Vetegräsets lukt påminner om alger. Smaken har jag svårt att urskilja eftersom jag hitills endast använt det i hemmasmaksatt yoghurt. Rekommenderar verkligen att man köper ekologiskt, bl.a. eftersom man äter hela bladen. Så här ser pulvriserat vetegräs ut:

One thought on “Vetegräs

  1. Bra sammanfattat!
    Smaken på rent vetegräs påminner väldigt mycket om… Gräs. Sådär som det luktar när man just klippt det. Kan vara lite ovant i början, men man vänjer sig snabbt. Utblandat med annat försvinner smaken snabbt. Men inte nyttigheterna 🙂

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s